Nélkülözhetetlen kellék a hegymászó kötél

Szponzorált tartalom

Hegymászó kötél

Nagy körültekintéssel kell felkészülni, amikor elindulunk hobbinkat gyakorolni a hegyekbe. Legyen szó mászásról vagy éppen barlangaszásról, nem csak karabinerek és hevederek szükségeltetnek, hanem hegymászó kötél is. Ez a teljes mértékben nélkülözhetetlen kiegészítő a fő lényeg minden körülmények között. Csakis a jelenlétében biztosíthatjuk magunkat a mélységek felett.

Annak függvényében, hogy milyen extrém helyeket akarunk meghódítani, akár több 100 méter hosszúságúnak kell lenniük. Azonban ne feledjük, hogy a hegymászó kötél súlya plusz teher, így ezt kalkuláljuk be a többi csomag mellé. A gyártók külön figyelmet szántak arra, hogy olyan termékeket alkossanak meg, amelyek maximálisan kielégítik a sportolók igényeit.

A belső réteg gondoskodik a tartásról, rugalmasságról, míg a külső köpeny a súrlódásoktól, szennyeződésektől védi a magot. A hegymászó kötél ára elég változó, hiszen nem mindegy, hogy milyen hosszúságú, vastagságú és kialakítású. A kayasafety.hu oldalon nagy körültekintéssel válogathatunk jutányos költségek mellett.