A leghatásosabb lépések penész ellen

Szponzorált tartalom

Penész ellen

Penész ellen

Egy penészedés megkezdődéséhez elég akár minimális „hanyagság” is. Példának okáért, 3 napon keresztül hagyunk egy felületet 70%-os páratartalommal együtt és kész is a penészes sarok. Ez leginkább nagytakarításkor vagy lakásfelújításkor jelentkezhet, ha az ember kicsit óvatlan volt, plusz otthona páratartalma igen magas. Első körben, amit tenni lehet a penész ellen ilyenkor, hogy szellőztetünk.

Egyszerű, de mégis nagyszerű megoldás a penész ellen, ha szellőztetve vannak a különösen nedves szobák, mivel így a páratartalom sem közelíti meg a kívánt szintet ahhoz, hogy a penész kialakulhasson.

További lehetőség a penész ellen, ami még a párát is szabályozza szellőztetés nélkül, hogyha beszerzünk egy párátlanító készüléket. Ezzel gyakorlatilag majdnem, hogy az egész otthonunk területén szabályozhatjuk a páratartalmat, de a kínos területeken mindenképp. Ha esetleg mégis észrevettük, hogy a penész már az útját járja, akkor érdemes utánanézni a Poli-Farbe Alga stop vagy Poli-Farbe Fungi penészlemosóknak. Előbbi ezek közül megelőzésre is szolgál, így nem árt, ha tartunk otthon.