Pécsről nézve az élet, válogatósként és maxiamlistaként.

Szponzorált tartalom

gumidiszkont

gumidiszkont

Mindig is különc hobbijaim voltak. Búvárkodás, vadfotózás – ilyesmik. Olyan dolgok, melyekhez felszerelést, az általánosan szükséges dolgokat sem mindig lehetett megvenni Pécsett. Ezért másoknál hamarabb álltam rá a rendelgetésre, amikor ez még nem is volt hazánkban olyan nagyon nagy divat. Az emberek még szerették kézbe venni, megtapogatni a dolgokat, nem pedig a neten utána olvasni, hogy milyenek.

Akkor még „Pest” volt itthon a „világ közepe”. Ma is nehéz bármelyik vidéki városban eleve megtalálni mindent, ami ínyenceknek is jó – legyen szó nem csak drága hobbieszközökről, de élelmiszerekről is mondjuk –, de egyre több nívós bolt, szaküzlet nyílik ezeken a településeken is. Viszont, értelemszerűen nem lehet minden ilyen bolt pont ugyanabban a városban, végtére is a vidéki városok igencsak kis városok. Az egyik legjobb (vagy talán a legjobb) autóabroncs szaküzlet például Miskolcon van. Így találtok rájuk: gumidiszkont pont hu. Így írjátok be a címsorba, ha nem működik valamiért a link, amit ide is teszek nektek a gyorsaság kedvéért. Katt tehát az oldalukért: gumidiszkont.

Mitől ők a legjobbak? Tapasztalat, gyorsaság, árumennyiség és azon lehetőségek, hogy ha pl. egy gumiszettből négyet is veszünk, vállalják már a másnapi szállítást is. Vannak ennek feltételei ugyan, de így is, úgy is napokon belül jön tőlük mindig, amit szeretnénk. Ami egészen korszerű metódusnak mondható. Én néha még külföldről is rendelek ezt-azt, szóval hozzá vagyok szokva egy kis várakozáshoz – de náluk nem sokat kell tűkön ülni. Van az úgy, hogy egy defekt, vagy bármi váratlan dolog miatt kell az új gumi. Ezek miatt nagyszerű is a gyors kézbesítés.

Azt fontoljuk csak meg, ha netán helybéliek (miskolciak) lennénk, hogy ha telephelyre kérjük a szállítást, ahol magunk vennénk át a holmit, utána nem kérhető már a házhozszállítás, én úgy tudom. GLS, vagy Magyar Posta a szállítási opciók.

No, de lássuk csak milyen komoly kis webshopjuk van!… Rengetegféle módon szűkíthetünk kereséskor. Nem csak a szélesség-magasság kombinációt állíthatjuk be, de olyan apróságokat is, amiről nem feltétlenül tudja eleve mindenki, hogy mit jelentenek. Nem is muszáj mindent használnunk az opcionális lehetőségek közül, de ha szeretnénk érteni, mit takar mondjuk a terhelési index, vagy a defekttűrő rendszer megléte, hosszas blogbejegyzések kalauzolnak el minket a „Blog” fül alatt. Ez egy nagyszerű lehetőség (más kereskedőknél is szeretem, ha ezt csinálják), hogy ha veszünk éppen valami drágább dolgot, helyben kiokosíthatjuk magunkat, hogy mi alapján érdemes választani. Ahogy azt is elérhetjük, hogy a lehető legkisebb eséllyel nyúljunk mellé. Általánosságban, egyes márkákról is vannak tartalmas cikkeik.

A Michelinről (amire én voltam legelőször kíváncsi, amikor kocsit vettem – mert erről a márkáról hallottam igazán jókat) azt írják, már a 19. században megkezdte működését a cég, tehát volt ideje prémiummárkává válni. Biztonságban és innovatív megoldásokban egyaránt kiemelkedők, ezáltal a top-márkák között állandó dobogósoknak mondják őket. Gyártási technológia, felhasznált alapanyagok – ezek tudják többek között differenciálni a minőséget. Az ismert Michelin-bábú sokaknak már a biztonságot szimbolizálja, ami egyértelmű utalás az igazi erősségükre, és a hosszú múltra nyúló tapasztalat megmutatja, nem csak marketingben erősek. Egy brandet maximum átmenetileg lehet sikeressé tenni kizárólag jó marketinggel.

Most csak dióhéjban próbáltam betekintést nyújtani, hogyan mutatnak be afféle ismeretterjesztő jelleggel is dolgokat, szóval a gumidiszkont is összekapcsolja a kellemest a hasznossal. Avagy a praktikumot a pillanaton túlmutató dolgokkal, és a tanítással. Egy jó kereskedő nem csak az elsődleges szolgáltatásában tűnik ki, hanem ebben az elhivatottságban is erős: próbálja a saját szakterületét megismertetni minden elemében a publikummal! Nem csinálom szerintem rosszul, hogy mindent, mindig a legjobb helyről rendelek és nem kötök kompromisszumokat. Sok dolgot megvehetnék Pécsett, helyben is, de ha valami olyan jó, hogy országos hírű, akkor mostanság már áthidalható könnyen a távolság! Tegyétek ti is ezt, hogy a legjobb jusson nektek mindenből.