A napelem az ország bármely pontján megéri

Szponzorált tartalom

napelem telepítés ár

napelem telepítés ár

Mostanában elég gyakran el szoktunk járni a hétvégéken kirándulni. Szeretünk felfedezni új helyeket, városokat és látványosságokat. Egy-egy ilyen kirándulás nekem a teljes feltöltődést jelenti. Mindig kapok valami új ihletet, amit utána itthon meg tudok valósítani. Ha más országokba megyünk, akkor pedig még a különböző kultúrákat is megismerhetem, ami szintén nagyon jó és hasznos tapasztalás tud lenni.

Legutóbb Pécsett jártunk. Korábban talán még nem is jártam itt, így minden újdonság volt számomra. Ahogy jártuk a várost észrevettem egy házat, ahol napelem is volt az udvaron. Engem már nagyon régóta foglalkoztatott egy napelem rendszer telepítése az otthonunkra, viszont sosem jutottam el addig, hogy bele is vágjunk. Most azonban úgy éreztem, hogy talán eljött az ideje. Ezért komolyabban utána néznem a dolgoknak. Hazaérve el is kezdtem keresgélni az interneten. Ekkor találtam rá a Napelem Pályázatok oldalára.

Az oldaluk meglepően informatív és nagyon sok hasznos és szükséges információt tartalmaz. Még blokk cikkeket is írnak napelem témában. Ha érdekelnek a napelemmel kapcsolatos dolgok, akkor érdemes lehet ezeket olvasgatni. Én is elolvastam néhány cikket tőlük. Habár nem vagyok jártas ezen a területen, mégis mindent meg tudtam érteni, hiszen közérthetően fogalmaznak. Szerintem pont azért, hogy mindenkinek élvezhető legyen és mindenki hozzájuthasson ezekhez az információkhoz.

Ha valaki nem is szereti a hosszútávú befektetéseket, egy napelemes rendszeren neki is érdemes lehet elgondolkozni. Egy ilyen rendszer, ha jól van kivitelezve és megfelelően kerül megállapításra a ház fogyasztása, akkor akár már 10 éven belül is megtérülhet a befektetésünk. Ezzel együtt pedig el tudjuk érni azt, hogy ne függjünk az áramszolgáltatótól. Emellett pedig 10 év után már komoly összegeket tudunk megspórolni egy ilyen napelemes rendszerrel.

Te gondolkoztál már azon, hogy milyen megújuló energiás rendszert telepíts otthonra? Ha igen, akkor szerintem a napelem az egyik legjobb megoldás. Az elektromos fűtés is nagyon jó, viszont, ha a legjobbat szeretnéd kihozni a megújuló energiákból, az az igazi, ha mind a kettőt választod. Hiszen a napelem megtermeli a szükséges energiát, amiről az elektromos fűtés működni tud. Ez azért jó, mert így egyből két dologban is tudatosabbak lehetünk.

A Napelem Pályázatok oldalán, mint ahogy a neve is mutatja, több pályázati lehetőség is megtalálható. Magánszemélyek számára nagyon kedvező pályázatok vannak, viszont a vállalkozások sem panaszkodhatnak ezen a téren. Számukra is nagyon jó pályázatok vannak, ezeket mindenképp érdemes megnézni, mielőtt belevágunk a telepítésbe. A weboldalon minden hasznos információ megtalálható. Például az, hogy milyen feltételei vannak a pályázatnak, milyen feltételeknek kell teljesülnie, hogy bekerülj a pályázatba és mivel tudják támogatni a napelemes rendszered. Sőt, még 0%-os hitel lehetőséget is felajánlanak. Ezeknek mind érdemes lehet utána nézni.

Ha elhatároztad magad, hogy napelemes rendszert szeretnél, meg kell arról is bizonyosodni, hogy az otthonod alkalmas erre. Ezt egy helyszíni felmérés során egy szakértő alaposan felméri. Majd tájékoztat az eredményről és arról is, hogy milyen lehetőségeid vannak. Hiszen nemcsak a háztetőre lehet felszerelni a napelemeket, hanem a földre is helyezhetők. A Napelem Pályázatok csapata ingyenes helyszíni felmérést kínál. Ez szerintem egy nagyon jó dolog, hiszen így, ha esetleg az derülne ki, hogy nem lehet napelemes rendszered, mert a tetőszerkezete nem megfelelő, illetve a földön sincs olyan hely ahová biztonságosan és megfelelően lehetne telepíteni, akkor nem lesz feleslegesen kiadott költséged emiatt. Már csak ezért is érdemes lehet igénybe venni a helyszíni felméréseket. Ha még csak gondolkozol egy napelemes rendszeren, akkor legalább kiderül, hogy érdemes lehet-e belevágni.

Már ebből is nagyon jól látható, hogy a Napelem Pályázatok csapata mennyire ügyfélközpontúan gondolkozik. Az oldalukon minden szükséges információt megosztanak a leendő ügyfeleikkel, különböző pályázati lehetőségeket kínálnak nekik, és még ingyenes helyszíni felmérést és biztosítanak mindenki számára.

A napelem telepítés ár is fel van tüntetve a weboldalon, viszont a pontos árat csak azután fogják tudni megmondani neked, miután kiszámították hány napelemre van szükség ahhoz, hogy a ház vagy lakás teljes energiafogyasztását el tudja majd látni.

A napelem telepítés ára egyébként nagyon változó, és minden cég másként dolgozik. Éppen ezért nem biztos, hogy a legolcsóbb a legjobb választás is lesz. Főleg akkor nem, ha napelemes rendszerről beszélünk. Hiszen, mint már említettem, és mint köztudott, a napelemes rendszer egy nagy befektetés. Éppen ezért akkor fog megtérülni belátható időn belül, ha megfelelő minőségű alkatrészek és napelemek alkotják. Mindemellett fontos az is, hogy megfelelő szakembereket bízzunk meg a telepítéssel. Hiszen, ha nem kerül jól meghatározásra, hogy mennyi napelemre van szükség ahhoz, hogy az egész háztartást el tudja majd látni, akkor bizony a megtérülési idő kitolódhat. A Napelem Pályázatok oldalát elnézve és olvasgatva a véleményeket, ez a csapata lelkiismeretesen dolgozik, megfelelő szakértelemmel rendelkeznek és a legjobbat szeretnék nyújtani mindenkinek.

Kíváncsi vagy milyen feltételeknek kell megfelelni a házadnak ahhoz, hogy napelemet lehessen rá telepíteni?

A helyszíni felmérés során a szakértő megnézi, hogy elég erős-e a tető ahhoz, hogy elbírja a tartószerkezetet és a modulokat. Megnézi, hogy milyen a tető dőlésszöge és a tájolása. Ezenkívül fontos szempont még az is, hogy a környezetében ne legyen semmi olyan tényező, ami beárnyékolhatja a napelemeket. Hiszen, ha ez a feltétel nem teljesül, akkor valószínűleg nem leszünk elégedettek a napelemek teljesítményével sem. Éppen ezért, ha olyan árnyékoló tényező merül fel, amit el lehet távolítani, akkor még mindig van esélyünk napelemes rendszert telepíteni az otthonunkra.

Miután eljutottunk odáig, hogy felhelyezésre kerültek a napelemek, akkor már csak a karbantartására kell figyelnünk. Hiszen egy rosszul karbantartott napelemes rendszer szintén eredményezheti azt, hogy elégedetlenek leszünk a teljesítményével és a megtérülése több időt fog igénybe venni. Ezt viszont senki sem szeretné. Ezért érdemes olyan szakembereket megbízni, akik nagy szakértelemmel és tapasztalattal rendelkeznek.

Ha számodra is fontos, hogy a legjobb szolgáltatást kapd, akkor a Napelem Pályázatok csapatát érdemes lehet fontolóra venni. De ha még nem is határoztad el magad a napelemes rendszerek mellett, informálódás és tájékozódás miatt is érdemes felnézni a honlapjukra. Nekem nagy segítség volt az, amit az oldalon olvastam tőlük, hiszen sokkal jobban megértettem, hogyan működnek a napelemek, és hogy mire figyeljek, ha már telepítésre kerültek.

Válaszd te is a Napelem Pályázatok csapatát és építsétek ki együtt a saját napelem rendszeredet. Garantáltan a legjobb szolgáltatást fogod kapni tőlük, és mindenben segítenek, amiben csak tudnak. Ha pedig a napelem telepítés árra vagy kíváncsi, azt is megtalálod a weboldalon a sok hasznos és érdekes információ mellett.