Számítógépes játékok, majd egy lakásbiztosítás megkötése.

Szponzorált tartalom

pannonsafe

pannonsafe

Körülbelül azóta, hogy először ültetett a nagymamám számítógép elé, komoly részei lettek az életemnek mind a gépek, mind a játékok. Úgy érzem, hogy mikor a gyerekek elhagyják a korai, fizikailag megfogható, építős játékokat, mindig először a számítógépesekre térnek át, mintha az felnőttesebb lenne. Nálam valamennyire mindkettő megmaradt. Nagyon érdekes figyelni, hogy mostanában egyre komolyabb közös megegyezés van azzal kapcsolatban, hogy a számítógépes játékok nem csak gyerekeknek vannak kitalálva. Irodai munkások, kereskedők és akár ügyvédek is szívesen játszanak ezekkel és nincs már előítélet velük szemben, hogy ezt vagy gyerekek, vagy pattanásos kockák csinálják. csak.

Szerintem ez egy nagyon pozitív változás, hiszen egy új művészeti forma megszületését is eredményezheti. Persze a nagy játékcímeket még mindig nem lehetne igazán művészinek nevezni. A lövöldözős címek, amik főleg a többjátékos módra fókuszálnak, nem tartalmaznak különösebb mélyebb üzenetet. A felszín alatt azonban rengeteg olyan kezdeményezést lehet találni, amik teljesen új formában adnak át művészi üzeneteket. Gondolkodásra sarkallnak, esetleg felháborítanak, vagy elkápráztatnak.

Miben különbözik ez a médium más művészeti platformoktól? Az interakcióban. A filmeknél van egy íratlan szabály, hogy inkább mutasd, mint mondd. Mivel ez is egy vizuális médium, így egyértelmű, hogy el kell szakadnia a könyvek által felépített mesélési módoktól. A számítógépes játékoknál viszont van egy új szabály: csináld és ne mutasd. Tehát nem elég az, hogy milyen az adott játéknak a prezentációja, észrevétlenül kell manipulálnia a játékost a belső mechanikákon keresztül. Szerintem ez egy olyan terület, amit a jövőben biztosan többszörös mélységben fel fognak még fedezni.

A játékokkal kapcsolatban azonban nagy baj, hogy nem olyan egyszerűen fogyaszthatóak, mint a filmek és általában több időt is vesznek igénybe. Tehát ahhoz, hogy játszani tudjunk valamivel, szükségünk van egy PC-re, vagy egy konzolra. Ez pedig nem egy olcsó dolog, ráadásul utána még meg kell vennünk pluszban a játékokat. Összesen, ez nem egy kis pénz, főleg, ha éppen most vettetek egy lakást.

Bizony, nem szabad leragadni a játékok világában. Feleségemmel vettünk az előző héten egy lakást és biztosítást kellett volna találnunk rá. Bár az előző témában nagyon jártas vagyok, a biztosítások nem tartoznak a szakterületeim közé. Ezért egy olyan biztosítót kerestünk, ahol egyértelműen el van magyarázva minden és rögtön megtudom azt, hogy mennyibe fog kerülni az adott szolgáltatás. Felmentem ezért egy pannonsafe nevű oldalra. Két dolog miatt döntöttem úgy, hogy erre fogok rákattintani: egészen elől volt a keresési eredmények között, a másik pedig, hogy könnyen kezelhetőnek tűnt.

Mikor beléptem a kezdőlapra, nagyon pozitív élményben volt részem. A színvilág és a kialakítás mind azt bizonygatták, hogy a pannonsafe egy olyan hely, ami az mindennapi emberek számára van kitalálva. Tetszettek nagyon a képek, amiket a lap tetején lehetett látni, valamiért megnyugtattak. Ezek hatására elképzeltem, hogy mennyire magabiztos leszek, ha már megértem valamennyire a biztosítások működési elveit.

A pannonsafe nem csak lakásbiztosítást vállal. Amint belépünk, hét darab ikon vár ránk, amik felsorolják azt, hogy milyen másfajta biztosítások közül is választhatunk. Tehát nem számít, hogy kötelező biztosítást, vagy utasbiztosítást akarunk kötni, a pannonsafe mindenféle szolgáltatást kínál. Úgy gondoltam, hogy jó lesz próbának a lakásbiztosítás első biztosításkötésnek, mivel, ha ez működik és elégedett vagyok az ügyintézőikkel, akkor később minden hasonló problémámat meg tudom majd oldani itt.

Úgy éreztem, hogy nem szeretném rögtön felhívni őket, mert felkészületlen vagyok még. Keresni akartam egy rövid tájékoztatót az oldalon, ami kicsit bevezet a biztosítások világába. Ehhez semmi mást nem kellett tennem, minthogy a kezdőlapon lejjebb tekertem kicsivel. Egy kellemes hosszúságú szöveg fogadott, aminek ráadásul a szerkesztése olyan volt, hogy folyamatosan megragadta az ember figyelmét. A fő szlogen az volt, hogy mindenkinek szüksége van biztosításra, azonban nem mindegy, hogy milyet választunk. Nincsen bennünk születésünktől fogva az, hogy biztosításokat kéne kötnünk. Az az érzés viszont egy idő után előkúszik mindenkinek az elméjében, hogy nem vagyunk teljesen biztonságban.

Egy biztosításnak pont az a célja, hogy ezt az érzést kicsit enyhítse. Bármikor történhet katasztrófa a lakásunkban, ha viszont kötünk egy jó biztosítást rá, akkor minimalizálhatjuk a károkat. Ezért is jó, hogy vannak olyan cégek, mint a pannonsafe, akik őszintén és közérthetően magyarázzák el ezeket a dolgokat. Például, hogy nem szabad az első megérzésünkre hallgatnunk, mikor meglátunk egy olcsóbb biztosítást. Lehet, hogy abban a pillanatban úgy tűnik, hogy kevesebb kiadást jelent, viszont nem azért kötjük, hogy olcsón kipipáljunk valami kötelezőt, hanem, hogy valódi védelmet nyújtson nekünk váratlan helyzetek esetén.

A pannonsafe biztosítónál pedig profi szakemberek dolgoznak. Legalábbis ezt állították, de az oldaluk kialakításából és a szövegeik közérthető stílusából az jött le, hogy tényleg azok. Visszatértem a kezdőlap tetejére és kipróbáltam a kalkulátor funkciót. Bizony, ilyet is találhatunk az oldalon, ami nagy segítség lehet az olyan zöldfülűeknek, mint én. Ez a kalkulátor nem csak azért volt hasznos, mert bizonyos paraméterek alapján megadta a biztosításunk becsült árát. Hanem azért is, mert megmutatta nekünk, hogy milyen adatokra lesz szükségünk, ha arra kerül a sor, hogy felhívjuk a biztosítót. Ez nagyon sok kínos és elnyújtott pillanatot tud megelőzni, amelyekkel a biztosító és saját magunk idejét is vesztegetnénk. Így viszont felkészülten tudjuk már intézni a hívást és mindkét oldal számára könnyebb lesz a kommunikáció.

Az elérhetőségeikre volt még szükségem. Elvégre lehet akármilyen jó az oldal, ha nem tudom, hogy milyen számon lehet felhívni őket, mehet az egész a kukába. A pannonsafe-nek azonban erre is egy nagyon precíz és előre kigondolt megoldása volt. Nem számít, hogy melyik menüpontra kattintunk rá, vagy, hogy melyik részén vagyunk az oldalnak, mindig meg lehet tekinteni a főbb elérhetőségeiket a fejlécben. Ez egy kiemelt, narancssárga rész az oldal tetején, ami soha nem tűnik el. Itt megtalálhatjuk a telefonszámukat és az email címüket is. Emellett pedig több közösségi oldalas elérhetőségeiket is, hogyha még inkább meg akarjuk ismerni a céget.

Ha több meggyőző érvre lenne szükséged, akkor neked találták ki a „Miért mi?” menüpontot. Itt szépen elmagyarázzák, hogy mivel emelkednek ki a többi biztosító között. Egy videót is meg lehet nézni ezen az oldalon, úgyhogy azok is kapnak egy vizuális tájékoztatást, akik nem szeretnek annyira olvasni. Számomra erre már nem volt szükség, mert a többi dologgal teljesen meggyőztek. Eljött az ideje annak, hogy felhívjam őket. Nem kellett sokat várnom, mire felvették a telefont. A kolléga, akivel beszéltem nagyon kedves, türelmes és segítőkész volt. Egy pillanatig nem éreztem azt, hogy az időmet vesztegetik, vagy csak pénzt akarnak kicsalni belőlem. A szolgáltatás őszinte volt és nagyon jó ilyennel találkozni a mai világban.